Полша започна да поставя дози от ваксината срещу коронавирус на

...
Полша започна да поставя дози от ваксината срещу коронавирус на
Коментари Харесай

Полша започна ваксинация с Джонсън и Джонсън - ползите били повече от риска

Полша стартира да слага дози от имунизацията против ковид на компанията " Н ", защото изгодите от препарата надвишават евентуалните опасности, оповестиха представители на държавното управление и здравните управляващи, представени от Ройтерс.

" В случая с " Джонсън и Джонсън " през днешния ден е първият ден, в който (ваксината) се слага. Не сме получавали сигнали за проблеми или че пациенти я отхвърлят ", сподели на конференция Михал Дворчик, държавният представител, отговарящ за имунизацията.

На същото събитие ръководителят на Службата за регистрация на лекарствени средства съобщи, че изгодите от имунизацията на " Джонсън и Джонсън " надвишават евентуалните опасности.

Здравните управляващи на Съединени американски щати предложиха във вторник слагането на имунизацията на " Джонсън и Джонсън " да бъде спряно най-малко за няколко дни, откакто шест дами на възраст под 50 години развиха редки случаи на тромбоза след имунизиране. Това сътвори нова спънка пред напъните за справяне с пандемията.

На 12 април в Европейски Съюз стартира разпределението на първите доставки от имунизацията на " Джонсън и Джонсън, само че ден по-късно от самата компания също оповестиха, че краткотрайно преустановяват доставките поради случаите на тромбоза. Според подписаните контракти, до края на юни в Европейски Съюз се чакат 55 милиона дози от тази ваксина. Говорителят означи, че това е първият препарат, позволен в Европейски Съюз, от който е задоволително слагането на една доза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР