Полша заплаши да наложи вето на евробюджета и на средствата

...
Полша заплаши да наложи вето на евробюджета и на средствата
Коментари Харесай

Полша заплаши да наложи вето върху евробюджета

Полша заплаши да наложи несъгласие на евробюджета и на средствата за възобновяване от ковид. Това е отговор на спора с Брюксел, който упреква страната в неспазване на демократичните стандарти, заяви Агенция Франс Прес.
" Ще има несъгласие ", предизвести вицепремиерът Ярослав Качински. " Ако заканите и изнудването продължат, ние твърдо ще защитим ", закани се водачът на ръководещата партия " Право и правдивост ".
 Полша записва рекорден брой жертви на ковид за денонощие Полша записва рекорден брой жертви на ковид за денонощие
Рекордните 58 смъртни случая, дължащи се на ковид, записва Полша за последните 24 часа. В страната има взрив и на новите случаи...
" По този метод ние ще действаме против всеки, който се пробва да ни изнудва. Ще го повторя отново, тъй като към този момент го споделих, ние сме на вярната страна на историята ", сподели още Качински. Според него тези, които желаят да лишават суверенитета на Полша и да наложат фантазията си върху полския народ, са на път да се провалят.
" Няма да позволим да ни тероризират с пари ", добави полският политик.
Миналия месец в първия отчет за демократичните стандарти в блока, фокусирайки се съответно върху казуса с независимостта на съда. В отчета се показва, че полските промени са нараснали въздействието на изпълнителната и законодателната власт в правосъдната власт и затова отслабват независимостта на съда.
От своя страна полското държавно управление отговори, че промените са за битка с корупцията и унищожаване на остатъците от комунизма в правосъдната власт.
 Полша желае арест за авиодиспечерите на полета над Смоленск Полша желае арест за авиодиспечерите на полета над Смоленск
Прокуратурата в Полша изиска ареста на тримата съветски авиодиспечери, които са били дежурни през април 2010 година на летището в Смоленск...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР