Полша вече няма да съди ЕС в опит да отмени

...
Полша вече няма да съди ЕС в опит да отмени
Коментари Харесай

Полша ще оттегли съдебните искове срещу климатичните политики на ЕС

Полша към този момент няма да съди Европейски Съюз в опит да анулира редица негови политики, свързани с климатичните промени, и се приготвя да отдръпна към този момент подадените от предходното си държавно управление искове, заяви Ройтерс, базирайки се на лични осведомени източници.

След години на опозиция против някои климатични политики на Европейски Съюз при предходното държавно управление на партия „ Право и правдивост “ (ПиС), парламентарните избори от октомври м.г. означиха начало на изместване на позицията на Варшава във връзка с битката против климатичните промени. Новото проевропейско държавно управление на премиера центрист Доналд Туск възнамерява публично да отдръпна актуалните си правосъдни искове пред Съда на Европейския съюз против някои от главните климатични политики на Европейски Съюз, оповестиха пред Ройтерс държавните източници. Предишното държавно управление на Полша заведе поредност от каузи в Съда на Европейски Съюз, в това число четири предходната година, в опит да анулира климатичните политики на общността: закона на Европейски Съюз, забраняващ продажбата след 2035 година на нови коли, отделящи въглероден диоксид; политиката на Европейски Съюз, определяща задачите на обособените страни за понижаване на въглеродните емисии; промени в пазара на излъчвания в ЕС; задачите за отбрана на горите, тъй че да гълтам повече въглерод.

Според цитираните източници държавното управление на Туск има намерение да отдръпна правосъдните искове и към този момент координира решението сред съответните министерства. Офисът на Туск, както и Министерството на околната среда и климата не са дали отговор на настояванията на Ройтерс за коментар.

Полското държавно управление към този момент даде сигнали, че ще промени някои от националните климатични политики и че по-бързо ще размени силата от въглища с сила от възобновими източници, а също съобщи, че измененията ще включват поддръжка за засегнатите служащи и промишлености.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР