Полша вече е доставила четири танка Leopard 2 на Украйна

...
Полша вече е доставила четири танка Leopard 2 на Украйна
Коментари Харесай

Първите полски Leopard 2 пристигнаха в Украйна навреме за годишнината от войната

Полша към този момент е доставила четири танка Leopard 2 на Украйна и е подготвена да достави още. Това съобщи полският министър-председател Матеуш Моравецки в петък навръх годишнината от началото на съветската инвазия.

Той беше в Киев, където се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и още веднъж изрази поддръжката си за въвлечената във война страна.

" Полша и Европа застават на ваша страна. Определено няма да ви оставим, ще поддържаме Украйна до цялостната победа над Русия ", съобщи Моравецки, представен от " Ройтерс ".

Малко откакто Берлин утвърди износа на създадените в Германия бойни танкове, украинските екипажи започнаха да се образоват на танковете Leopard 2 в Полша. Варшава изигра и значима роля в убеждаването на европейските съдружници да дарят на Киев тежки оръжия, в това число танкове.

През януари полският президент Анджей Дуда съобщи, че страната му ще даде 14 Leopard-a на съседката си. Това значи, че предстоят още доставки.

От Киев Моравецки сподели, че Полша е подготвена да образова украинските водачи да ръководят изтребители F-16, в случай че западните съдружници решат да дават бойните самолети.

" Подчертавам, че това постоянно би трябвало да се договаря в границите на по-широката коалиция, само че ние сме подготвени да проведем такова образование ", сподели министър председателят.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР