Полша възнамерява да отвори полева болница на националния стадион във

...
Полша възнамерява да отвори полева болница на националния стадион във
Коментари Харесай

Полша отваря полева болница на националния стадион във Варшава

Полша има намерение да отвори полева болница на националния стадион във Варшава на фона на повишаване на случаите на ковид и претоварване на здравната система, оповестиха през днешния ден полските управляващи, представени от Ройтерс.

Страната означи нови върхове на дневния приръст на болните и умрелите през последните седмици, а лекари оповестиха за дефицит на медицински личен състав, болнични кревати и съоръжение.

" Вчера министър-председателят разпореди построяването на полева болница, която ще бъде ситуирана на националния стадион ", съобщи пред радио " Зет " началникът на канцеларията на премиера Михал Дворчик, който е виновен за реализирането на плана.

Болницата, която ще се намира в залите за конференции на стадиона, ще разполага с болнични кревати за 500 пациенти, с опция броят на леглата да бъде повишен на хиляда. Първите болнични кревати евентуално ще бъдат подготвени да посрещнат пациенти още тази седмица.

Дворчик сподели, че други региони също работят за разкриване на полеви лечебни заведения. Той добави, че държавното управление няма проекти да затваря гробищните паркове и да постанова възбрана хората да пътуват в страната на и към 1 ноември, когато милиони поляци посещават гробове на родственици на Деня на вси светии.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР