Полша увеличава броя на войниците на границата си с Беларус

...
Полша увеличава броя на войниците на границата си с Беларус
Коментари Харесай

Полша увеличава до 10 000 броя на войниците на границата си с Беларус

Полша усилва броя на бойците на границата си с Беларус до към 10 000 , сподели министърът на защитата в понеделник, до момента в който страната се пробва да спре повишаването на миграцията, за което упреква Минск, оповестява " Ройтерс ".

Стотици хора от места кат о Ирак, Афганистан и Африка се пробват да пресичат нелегално границата всеки ден , а Полша ускори сигурността в района, отхвърляйки рецензиите, че се отнася нечовешко към мигрантите.

" Увеличаваме броя на бойците, помагащи на граничната защита ", написа Мариуш Блашчак в Туитър. " Скоро към 10 000 бойци от 12-а, 16-та и 18-та дивизия ще бдят за сигурността на границата ".

Граничната защита разяснява, че през почивните дни групи от към 60 или 70 мигранти два пъти са се пробвали да си пробият границата и двама полски бойци са ранени .
 Полша удвои броя на бойците на границата с Беларус
Полша удвои броя на бойците на границата с Беларус

Засилени ограничения за сигурност в изискванията на скок на миграцията

" В резултат на тези събития двама полски бойци бяха приети в болница, единият беше ударен в лицето с камък , а другият с клон ", сподели представителят на Граничната защита Анна Михалска на конференция. " Тези хора не са в заплаха, напуснали са болничното заведение. "

Европейската комисия и Варшава споделят, че потокът от мигранти е проведен от Беларус в опит да окаже напън върху Европейския съюз поради глобите, наложени на Минск. Беларус отхвърли.

Полша разгласи изключително състояние в района и възнамерява да построи стена на границата.

Полският парламент също одобри законодателство , за което бранители на правата на индивида настояват, че има за цел да легализира отблъскването на мигранти през границите му в нарушаване на уговорките на страната по интернационално право.
 Германия усилва служителите на реда по границата с Полша, с цел да ограничи притока на мигранти
Германия усилва служителите на реда по границата с Полша, с цел да ограничи притока на мигранти

Този път мигрантите са изпращани от Беларус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР