Полша увеличава броя на войниците, които охраняват границата ѝ с

...
Полша увеличава броя на войниците, които охраняват границата ѝ с
Коментари Харесай

НАПРЕЖЕНИЕ: Полша изпрати войски на границата с Беларус заради присъствие на ЧВК „Вагнер“

Полша усилва броя на бойците, които охраняват границата ѝ с Беларус, заяви полският министър на защитата Мариуш Блашчак във военната база в Яриловка след среща с някои от бойците.

Във военната база в Източна Полша, покрай границата с Беларус, полските бойци са в цялостна бойна подготвеност, дружно с танкове и други бронирани машини

Блашчак съобщи, че на границата с Беларус ще бъдат ситуирани до 10 000 спомагателни военнослужещи. Полският министър уточни, че засиленото военно наличие е възпиращ ход на фона на " дестабилизиращите " дейности на проруската съседка.

Този ход идва след идването на войски на частната военна компания " Вагнер " в Беларус и продължаващото напрежение поради мигрантите, които се пробват да преминат границата.

Войските на " Вагнер " започнаха да се придвижват към Беларус след сключването на съглашение с посредничеството на президента Александър Лукашенко за преустановяване на опита за протест в Русия през юни. Лукашенко съобщи, че бойците ще могат да предадат бойния си опит на с беларуските сили.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР