Полша смята, че макар американското военно присъствие в Германия да

...
Полша смята, че макар американското военно присъствие в Германия да
Коментари Харесай

Полски министър: Американските войски в Полша са важно средство за възпиране на Русия

Полша счита, че въпреки американското военно наличие в Германия да укрепва защитата на Европа, разполагането на войски по-далеч на изток има по-голямо значение за възпирането на Русия, съобщи полският външен министър Яцек Чапутович, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

" Присъствието на американски войски в Полша играе доста значима възпираща роля, по-важна от тази на същите войски, ситуирани западно от Полша ", сподели Чапутович.

Полша чака Съединени американски щати да усилят своите войски на нейна територия от 4500 на 5500 души в сходство с декларация, подписана през юни от президентите на двете страни Анджей Дуда и Доналд Тръмп.

Тогава Тръмп сподели, че новите войски в Полша може да дойдат от Германия или от друго място, защото Съединени американски щати не желаят да изпращат спомагателни сили в Европа.

Попитан дали новите войски ще дойдат от Германия, Чапутович отговори: " Не считаме по този начин. "

" Американците би трябвало да решат. Според нас американските войски, които са в Германия, играят доста позитивна роля. Тяхното наличие укрепва общата ни защита ", сподели той.

Дори с увеличение на американското военно наличие в Полша, числеността на войските там ще бъде много по-малка от броя им в Германия, където има 35 000 военни на Съединени американски щати, само че въпреки всичко тези сили работят като възпиращо средство против нападателна Русия, съобщи Чапутович. " Русия деликатно ще намерения, преди да употребява военни сили, в случай че види наличието на задгранични войски, изключително американски ", сподели той.

По думите му техническите детайлности за разполагане на новите войски на Съединени американски щати на полска земя - като типа на силите и тяхното местонахождение - би трябвало да бъдат доказани при идното посещаване на Тръмп в Полша. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР