Полша ще затвори ключов граничен пункт на границата с Беларус

...
Полша ще затвори ключов граничен пункт на границата с Беларус
Коментари Харесай

Напрежение между Варшава и Минск заради осъден полски журналист

Полша ще затвори основен граничен пункт на границата с Беларус до второ разпореждане . Това съобщи полският вътрешен министър, представен от Ройтерс.

И без това напрегнатите връзки сред Полша и Беларус бяха в допълнение обтегнати, когато публицист от полски генезис беше наказан на осем години затвор от беларуски съд в развой, който Варшава твърди, че е политически стимулиран.

Поради значимия интерес на държавната сигурност взех решение да прекратя до второ разпореждане от 12:00 часа на 10 февруари тази година придвижването на полско-беларуския граничен пункт Бобровники, написа в Twitter Мариуш Камински.

Камински уточни, че вследствие на задържането на журналиста Анджей Почобут ще упорства за прибавяне на други хора, свързани с беларуския президент Александър Лукашенко, в описите със наказания.

Бобровники, на повече от 200 км североизточно от Варшава, е един от основните пропускателни пунктове сред Полша и Беларус.

Полша се трансформира в основно леговище за съперниците на режима на Лукашенко, а Варшава се трансформира в един от най-верните съдружници на Украйна, откогато беларуският съдружник Русия нахлу в страната през февруари предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР