Полша ще запази ветото си върху миграционния пакт на Европейския

...
Полша ще запази ветото си върху миграционния пакт на Европейския
Коментари Харесай

Полша не се отказва от ветото си върху мигрантския пакт

Полша ще резервира ветото си върху миграционния пакт на Европейския съюз , сподели министър председател на страната Матеуш Моравецки. Неговото изказване идва на фона на напъните на Европейски Съюз да контракти съглашение за система за преразпределяне на търсещите леговище лица, които доближават до Европа отвън формалните гранични пунктове, предава Ройтерс.

Еврокомисарят на Европейски Съюз по въпросите на миграцията сподели, че блокът е подготвен да се споразумее по какъв начин да се оправи с противозаконната имиграция скоро, откакто диалозите на министрите не доведоха до дефинитивно съглашение в четвъртък, като Берлин и Рим се притесняват от възходящия брой незаконни мигранти, като.

Рим бие паника за, които са доста повече от тези през 2022 година, когато италианският министър председател Джорджия Мелони завоюва националните избори с антиимигрантски обещания.

зона акцентира компликациите при оправянето с незаконната миграция.

Европейски Съюз упорства за по-строги антиимиграционни политики, откогато повече от един милион души доближиха южните му крайбрежия през 2015 година, като тогава това изненада блока и претрупаха потенциала за сигурност и приемане в доста страни, в това число в Италия.

Управляващата в Полша партия " Право и правдивост " (ПиС) се готви за избори на 15 октомври и едно от главните й предизборни обещания е да отбрани Полша от незаконната имиграция. Партията насрочи референдум по въпроса в деня на вота.

" Отивам на Европейския съвет идната седмица, където ще поддържа ветото си върху незаконната миграция ", сподели Матеуш Моравецки в телевизионно изказване.

" Това е опит да се нападна освен суверенитета на Полша и други страни-членки, само че и опит за дестабилизиране на Европейски Съюз по недемократичен метод, " съобщи той.
 Повишено напрежение сред Германия и Полша поради визовия скандал
Повишено напрежение сред Германия и Полша поради визовия скандал

Канцлерът Шолц желае гранични инспекции, а полският външен министър упрекна Берлин в интервенция в изборите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР