Полша ще въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за лекари, учители

...
Полша ще въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за лекари, учители
Коментари Харесай

Полша ще въведе задължителна ваксинация срещу COVID-19 за лекари, учители и служители в сигурността

Полша ще вкара наложителна имунизация против COVID-19 за лекари, учители и униформените чиновници на сигурността от 1 март, съобщи здравният министър през днешния ден, когато разгласи редица нови ограничения, ориентирани към ограничение на разпространяването на вируса, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 139
Докато броят на ежедневните случаи на ковид в най-големия източен член на Европейския съюз се е нормализирал, той към момента остава на високо равнище и управляващите се притесняват, че новият вид Oмикрон може да провокира внезапен скок на инфекциите.

" Няма сигнали за ясна низходяща наклонност и съществува риск да се появи разновидността Oмикрон ", сподели здравният министър Адам Неджелски на конференция. " Тези два фактора изискват да предприемем решителни дейности ", предизвести той.

Полша не е съобщавала за случаи на разновидността Oмикрон към момента.

Неджелски съобщи, че броят на хората, на които е позволено да се събират на публични места, като заведения за хранене и кина, ще бъде понижен от сегашните 50 % на 30 %, без да се включват имунизираните. Заведенията и комерсиалните обекти ще бъдат задължени да ревизират клиентите си за притежанието на документи за COVID-19. Нощните клубове ще бъдат затворени от 15 декември. Те ще могат да отворят порти единствено в новогодишната нощ и на 1 януари, само че в тях ще бъдат допускани единствено 100 души, без да се броят имунизираните.

Освен това пътуващите от страни отвън Шенгенската зона ще би трябвало да покажат негативен тест за ковид, а учебните заведения ще се върнат към отдалеченото образование от 15 декември за интервалите директно преди и след коледната почивка.

Неджелски съобщи, че държавното управление работи и по проектозакон, който ще разреши на работодателите да ревизират резултатите от тестванията за COVID-19 на служащите.

Полша, страна с население от към 38 милиона души, до момента е съобщила за 3 704 040 случая на ковид и 86 205 смъртни случая.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 139  Германският здравен министър се разгласи за частична възбрана за влизане в Европейски Съюз Германският здравен министър се разгласи за частична възбрана за влизане в Европейски Съюз  Пандемията от COVID-19: Омикрон се популяризира от ден на ден по земното кълбо Пандемията от COVID-19: Омикрон се популяризира от ден на ден по земното кълбо  Д-р Фаучи: Омикрон евентуално не е толкоз рисков като Делта варианта Д-р Фаучи: Омикрон евентуално не е толкоз рисков като Делта варианта
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР