Полша ще въведе пенсии за животни (основно за кучета и

...
Полша ще въведе пенсии за животни (основно за кучета и
Коментари Харесай

Законопроект: В Полша искат да плащат пенсии на служебни кучета и коне

Полша ще вкара пенсии за животни (основно за кучета и коне), които са работили на държавна работа, оповестява информационно-аналитичният портал Breitbart.
„ Те откриват оживели, затрупани от разрушени здания, откриват бегълци, ловят контрабандисти, пренасящи опиати и взривни субстанции и оказват помощ да се управляват шумни тълпи. И всичко това в подмяна на храна и място за спане, от време на време към това се прибавя и погалване по главата – пишат репортерите на английския клон на изданието. – Но когато идва моментът да се пенсионират, държавната грижа за кучетата и конете, които служат в полицията, митническата и пожарна служби на Полша, стопира. Те се раздават в частни ръце без никакви гаранции за наред бъдеще “.
 Върнаха назад у дома кучетата на Байдън Върнаха назад у дома кучетата на Байдън
Двете немски овчарки на президента Джо Байдън бяха върнати в дома на фамилията в Делауеър предходната седмица след нападателно държание в...
Сега ситуацията би трябвало да се промени. След послание на група военни към управлението на силовите ведомства, Вътрешното министерство на Полша реши да одобри нов закон, който ще даде на животните формалния статус „ държавен чиновник, излязъл на заслужена отмора “ и право да получават помощи. Тези пари, съгласно инициативната група, би трябвало да покриват разноските за гледането на животните от новите им притежатели, както и лекуването им.
Министърът на вътрешните работи Мариуш Камински характеризира законопроекта като „ морално обвързване на хората с пагони към техните помощници “. Според чиновника, законопроектът би трябвало да получи единомислеща поддръжка в Народното събрание, който би трябвало да го гласоподава към края на годината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР