Полша ще разположи аеростати по границата с Беларус и руската

...
Полша ще разположи аеростати по границата с Беларус и руската
Коментари Харесай

Полша ще разположи аеростати по границата с Беларус и Калининградска област

Полша ще разположи аеростати по границата с Беларус и съветската Калининградска област за разкриване на нисколетящи цели, заяви Polon.pl, базирайки се на полското министерство на защитата.

" Министерството на националната защита е показало вероятните места за разполагане на полските балони по план Barbara, които би трябвало да откриват нисколетящи цели от огромни дистанции.

Планира се да бъдат поръчани общо до четири аеростата , които ще бъдат конфигурирани на източната и североизточната граница на страната ", се споделя в известието.

Балоните " с помощта на инсталирания радар и това, че са " привързани " на височина от няколко километра, могат да откриват цели с ниска радиолокационна видимост като хеликоптери или дребни самолети на разстояние повече от 300 километра ", а сходно решение на казуса с радиолокационния небосвод, произлизащ от кривината на земята, е доста по-евтино от потреблението на самолети и хеликоптери, изясняват военните.

Балоните също по този начин дават опция за образуване на непрестанно радиолокационно наблюдаване.

Според информацията, изпратена от Полша до Съединени американски щати в границите на процедурата RFI (Request for Information), един от балоните ще следи региона на Калининград и част от Балтийско море.

" Според предоставените проекти първите структури би трябвало да бъдат построени в границите на 14 месеца от подписването на контракта и да доближат първична оперативна подготвеност до 2025 г . ", се споделя в отчета.
 Полша организира боен церемониал
Полша организира боен церемониал

Варшава демонстрира решителност пред съветската опасност

За снабдител на радарно съоръжение се преглеждат фирмите Lockheed Martin, Textron или Northrop Grumman.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР