Полша ще продължи да отказва да приема мигранти по схемата

...
Полша ще продължи да отказва да приема мигранти по схемата
Коментари Харесай

Полша няма да се подчини на Съда на ЕС

Полша ще продължи да отхвърля да приема мигранти по схемата на Европейски Съюз за презаселване макар решението на Съда на Европейски Съюз, че Брюксел има право да принуждава страните членки да одобряват претенденти за леговище. Това съобщи през днешния ден полският министър председател Беата Шидло, съобщи Reuters.

"Бях уверена, че съдът ще вземе такова решение, само че това по никакъв метод не трансформира мнението на полското държавно управление за миграционната политика ", съобщи Шидло пред кореспонденти в коридорите на бизнес конференция.

По-рано денем висшият съд на Европейски Съюз отхвърли жалбите на Словакия и Унгария против миграционната политика на Европейски Съюз.

Унгарското държавно управление назова решението на съда "възмутително и безконтролно " и съобщи, че все пак няма да одобри нито един емигрант. "Това е политическо решение, което е принуждение над европейското законодателство и европейските полезности ", сподели унгарският външен министър Петер Сиярто.

Словашкият министър председател Роберт Фицо сподели, че Братислава почита решението на европейския съд, само че че страната му няма да промени позицията си по квотната система и мигрантите.

Фицо съобщи, че проектът на Европейски Съюз от 2015 година за презаселване през идващите две години на 160 хиляди бежанци от Гърция и Италия, е бил краткотрайно решение, което важи до 26 септември. Премиерът съобщи, че съгласно него страната му не я заплашват никакви наказания на Европейски Съюз поради мнението й за мигрантите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР