Полша ще поиска санкции от Европейския съюз върху вноса на

...
Полша ще поиска санкции от Европейския съюз върху вноса на
Коментари Харесай

Полша ще поиска санкции на ЕС срещу вноса на руски аграрни продукти

Полша ще изиска наказания от Европейския съюз върху вноса на съветски селскостопански артикули, сподели нейният дипломат в Европейски Съюз Анджей Садош, в събота от формалната осведомителна организация PAP.

Според него глобите би трябвало да бъдат наложени неотложно. " Сега Европа не е застрашена от спирания във веригата за доставки на селскостопански артикули, в противен случай, имаме проблем с остатъците. Решаваме казуса с нараствания импорт на селскостопански артикули от Украйна ", споделя Садош, съгласно PAP.

Европейката комисия в никакъв случай до момента не е предложила хранителни наказания против Русия с претекста, че това би заплашило изхранването на света. През април Полша предложи нов набор от наказателни ограничения против Москва, в това число възбрана за импорт на диманти и нефт по тръбопроводи.

Досега са наложени 10 пакета ограничения против страната и за одобряването на всеки от тях е нужен консенсус сред 27-те страни членки.

По-рано тази седмица Европейската комисия наложи ограничавания до 5 юни върху вноса на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе, с цел да облекчи свръхпредлагането на тези артикули в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР