Полша ще определи крайна дата за производството на енергия от

...
Полша ще определи крайна дата за производството на енергия от
Коментари Харесай

Полша ще определи крайна дата за производство на енергия от въглища

Полша ще дефинира последна дата за производството на сила от въглища, заяви министърът на околната среда на страната Урсула Зиелинска.

Изборите през 2023 година сложиха завършек на 8-годишното ръководство на „ Право и правдивост “ и ново държавно управление отпред с Доналд Туск, което си слага за цел да увеличи напъните си за запазване на околната среда, предава Ройтерс.

На близо 75 милиона евро за последните пет години възлиза дължимата сумата за така наречен въглеродни квоти

„ Само когато имаме последна дата, ние можем да планираме, промишлеността може да направи проекти и хората могат да възнамеряват. Да, ще определим последна дата “, уточни Зиелинска.

Плановете на държавното управление на Туск са амбициозни от позиция на това, че Полша създава към 70% от силата си от въглища, макар увеличението на дяла на сила, създадена от възобновими източници.

Предходното държавно управление подписа пакт със синдикатите потреблението на въглища да бъде продължено до 2049 година. Новият министър на околната среда уточни, че държавното управление преразглежда енергийните и климатични проекти на Полша, а с измененията ще бъде обезпечена поддръжка на служащите и промишлеността.

Германската стопанска система обаче се оказа неподготвена за войната в Украйна и последвалата енергийна рецесия

Зиелинска добави, че Варшава е подготвена да одобри задачата за Европейски Съюз да понижи излъчванията с 90% до 2040 година В същото време ще упорства да бъдат адресирани резултатите от мярката върху обществото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР