Полша ще настоява Европейският съюз да започне процес на интеграция

...
Полша ще настоява Европейският съюз да започне процес на интеграция
Коментари Харесай

Моравецки: Полша ще настоява ЕС да започне процес на интеграция на Албания и Северна Македония

Полша ще упорства Европейският съюз да стартира развой на интеграция на Албания и Северна Македония, тъй като това е належащо за битката с незаконната миграция, съобщи през вчерашния ден пред публицисти министър председателят на Полша Матеуш Моравецки, който взе участие на срещата на високо ниво на Европейски Съюз, съобщи ТАСС.

"Това е значима тематика, в това число и за Полша, изхождайки от сигурността на външните граници, в подтекста на вероятни нови талази незаконна миграция, бежанци от разнообразни страни ", сподели Моравецки и уточни, че има поради основно за Близкия изток.

"Днес виждаме какъв брой неспокойна е обстановката в Близкия изток. В тази връзка, да пускаме на южния и югоизточния фланг на Европейски Съюз такива огромни играчи като Русия, Китай или Турция, не е в полза на Европейски Съюз ", сподели Моравецки.

"Ако Евросъюзът желае да е световен състезател и да подсигурява сигурността на действието на Европейски Съюз, би трябвало да изпълняваме договореностите ", акцентира Моравецки. "Тези страни, които през днешния ден не се съгласяват да поемат тези отговорности (за интеграцията на Албания и Северна Македония), работят срещу ползите на целия Евросъюз ", предизвести Моравецки.

Полският министър председател посочи, че е в полза на Европейски Съюз да приключи процеса на интеграция на Западните Балкани, с цел да може външните граници на Евросъюза да са географски вярно образувани с оглед битката с миграцията и незаконните бежанци, което значи и гарантиране на сигурността на границите на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР