Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, за

...
Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, за
Коментари Харесай

Полша и Финландия искат промени в миграционната политика на ЕС

Полша ще модернизира стената на границата си с Беларус, с цел да изолира по-добре границата против неразрешена миграция. Това съобщи министър председателят на страната, представен от Асошиейтед прес.

Доналд Туск уточни, че и Полша, и Финландия виждат нуждата от промени в законодателството на Европейския съюз в региона на търсенето на леговище. По думите му сегашната миграционна политика на Европейски Съюз е несъответстваща.

Туск организира работна среща с финландския министър председател Петери Орпо. Финландия и Полша са подготвени да си сътрудничат за твърда паневропейска политика по отношение на незаконната миграция . Ние също се интересуваме от промяна на закона за убежището, защото правната среда през днешния ден в Европейския съюз е несъответстваща на заканите, подбудени от политиката на Русия и Беларус, добави полският министър-председател.

По думите му както Полша, по този начин и Финландия желаят да си сътрудничат с други народи в района за подсилване на техните граници и защита, а също и гражданска защита в отговор на нападателната политика на Русия.

Орпо назова актуалната обстановка със сигурността " сериозна " и акцентира, че двете страни ще продължат да поддържат Украйна и ще развиват личното си съдействие в бранша на защитата и въоръженията.
 Европейски Съюз реализира историческо съглашение за миграцията Обновена
Европейски Съюз реализира историческо съглашение за миграцията

След тригодишни старания, изглеждащи на моменти обречени на провал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР