Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 от съветско

...
Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 от съветско
Коментари Харесай

Полша изпраща до дни на Украйна първите 4 изтребителя МиГ-29

Полша ще изпрати на Украйна 4 изтребителя МиГ-29 от руско време още през идващите дни, заяви на конференция полският президент Анджей Дуда, представен от международните организации.

" Най-напред, безусловно през идващите няколко дни, ще предадем... четири изтребителя на Украйна в цялостна редовност ", сподели Дуда, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му останалите изтребители руско произвеждане ще бъдат тествани и сега ги приготвят, като ще бъдат доставени по-късно.

Полският президент заяви, че страната му възнамерява да даде на Украйна десетина изтребители МиГ-29 и по този начин ще стане първата страна членка на НАТО, която ще извърши все по-неотложните претенции на украинското държавно управление за бойни самолети.

Дуда не посочи дали други страни ще подхващат същата стъпка, макар че Словакия по-рано заяви, че може да изпрати своите неизползвани изтребители МиГ в Украйна.

Докато украинският президент Володимир Зеленски насочва молби към западните си поддръжници да оказват помощ с изтребители, съдружниците от НАТО се отнасят към това с нерешителност, отбелязва Асошиейтед прес.

С изпращането на първите 4 МиГ-а, руско произвеждане, Полша става първата страна, която ще изпрати на Украйна бойни самолети, откакто от дни приканва за това.

 Полша и Словакия желаеха НАТО да изпрати изтребители на Киев, подготвени са да дадат и своите Виж още

Подобен зов насочи и към НАТО дружно със Словакия, която е втората еврочленка, изявила подготвеност да даде свои руски самолети в офанзивата на Киев против Москва.

Преди ден полският министър председател Матеуш Муравецки заяви, че още няколко страни, членки на Европейски Съюз, са подготвени на такава стъпка, само че са се договорили те самите да си разгласят новината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР