Полша се спаси от загуба в последната си контрола преди

...
Полша се спаси от загуба в последната си контрола преди
Коментари Харесай

Дни преди началото на UEFA EURO 2020: Полша се спаси срещу Исландия

Полша се избави от загуба в последната си контрола преди старта на Евро 2020. Тимът на Пауло Соуса приключи 2:2 с Исландия в Познан, откакто влезлият като запаса Карол Свидерски изравни две минути преди края. Алберт Гудмундсон откри резулта в 26-ата минута, а Пьотр Желински се разписа за 1:1 осем минути по-късно. В началото на второто полувреме Биркир Бямасон още веднъж даде задатък на гостите.

Поляците имаха проблеми да пробият добре проведената отбрана на противника и сътвориха малко положения през първото полувреме. Исландците демонстрираха, че могат да бъдат рискови в офанзива. Освен гола те пропуснаха още една отлична опция за попадение. Отлична работа на Левандовски в средата на терена разреши на Пухач да изведе Жиелински за изравнителното попадение.

В самото начало на втората част Исландия още веднъж изненада отбраната на домакините и Бярнасон направи резултата 1:2. Поляците пробваха да натиснат противника, само че мъчно стигаха до положения. Пауло Соуса извади Швиерчок в 58-ата минута и отборът му заигра единствено с Левандовски като централен нападател. Това не оказа помощ доста на тима, който въпреки всичко съумя да стигне до равнене две минути преди края, когато Свидерски се разписа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР