Полша се подготвя за евентуален бежански поток от Украйна в

...
Полша се подготвя за евентуален бежански поток от Украйна в
Коментари Харесай

Полша се готви да приема украински бежанци, заяви премиерът Моравецки

Полша се приготвя за възможен бежански поток от Украйна при положение на съветска инвазия макар уверенията на Москва, че изтегля войските си от украинската граница, съобщи през днешния ден министър председателят Матеуш Моравецки, представен от Ройтерс.

Моравецки сподели това, откакто НАТО заяви, че броят на съветските войски по украинската граница продължава да пораства. Полският министър председател сподели, че ще бъде построена инфраструктура за бежанци покрай границата с Украйна, само че след това някои мигранти могат да бъдат преместени другаде.

" През идващите няколко дни ще свикам екип, който ще се занимава с въпросите на логистиката, оборудванията, превоза и инфраструктурата ", съобщи Моравецки пред публицисти.

" Трябва да сме готови за най-лошото ", сподели той и добави, че екипът ще бъде претрупан също с обезпечаването на достъп на бежанците до здравни услуги и до обучение.

" Ще помогнем на украинците да преживеят по-леко последствията от възможна съветска офанзива ", изясни той. Русия през вчерашния ден заяви, че стартира да изтегля свои военни елементи от украинската граница и че до три-четири седмици военните ще се върнат на нормалните си позиции.

НАТО съобщи, че би приветствала съветското евакуиране, само че до момента не е имало признаци на някакво значително придвижване.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР