Полша се подготвя да приеме бежанци от Украйна в случай

...
Полша се подготвя да приеме бежанци от Украйна в случай
Коментари Харесай

Полша ще приема украински бежанци при руска атака

Полша се приготвя да одобри бежанци от Украйна при положение на възможна съветска офанзива, оповестяват от Би Би Си (BBC). Полското държавно управление въпреки всичко се надява най-лошият вероятен сюжети да се избегне.

Подобна подготовка тече и в други страни, граничещи с Украйна.

Докато други страни изтеглят дипломатите си, Полша ги задържа при положение, че би трябвало да се улесни изхода на огромен брой хора от Украйна.

Полша одобри огромна група мигранти още при съветската анексия на Крим през 2014. От седмици тече подготовка за приемане на нова група мигранти в случай че това се наложи, осведомят от Външното министерство.

Полша има образа на страна, която е твърдо срещу бежанците, само че това не е напълно по този начин. Тя просто не желае да одобряват огромни групи, изповядващи друга религия или от друга раса.

Външният министър показа, че се надява обстановката да не ескалира. Той добави, че би трябвало обаче да има опция да се реагира при разнообразни сюжети. При най-лошият вероятен става въпрос за милиони бежанци.

Плановете на полското държавно управление плануват мигрантите да бъдат настанени в мотели, общежития, спортни зали и други места.

Украйна граничи с Беларус, Русия, Унгария, Полша, Словакия, Румъния и Молдова. Унгарския водач Виктор Орбан изрази опасения, че възможен боен спор ще тласне хиляди бежанци към неговата страна.

По думите на словашкия министър на защитата Ярослав Над, даже и лимитирана съветска офанзива ще значи десетки хиляди мигранти, търсещи нов дом. Той добави, че бягащите от война би трябвало да получат статут на бежанци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР