Полша се подготвя да посрещне нова вълна от украински бежанци

...
Полша се подготвя да посрещне нова вълна от украински бежанци
Коментари Харесай

Полша се подготвя да посрещне нова вълна от украински бежанци

Полша се приготвя да посрещне нова вълна от украински бежанци на фона на идващите зимни месеци и е подготвила над 100 000 места в центровете за настаняване, заяви ДПА, цитирайки полската министърка на интеграцията Агнешка Шчигай.

Говорейки пред локално радио, Шчигай съобщи, че досега няма данни за растеж в броя на бежанците, преминаващи южната граница с Украйна, която е с дължина от над 500 километра. Само 5 или 6 % от двайсетте хиляди души, преминаващи в Полша през тази граница, са бежанци, а останалите са част от естествения трафик по границата, посочи тя.

Полският заместник-министър на вътрешните работи Бартош Гродецки съобщи, че диалозите с украинското държавно управление са посочили, че украинските управляващи ще се стремят да задържат колкото се може повече разселени лица в страната. Полша подкрепя Украйна с контейнери за настаняване, които са оборудвани с електрогенератори и отопление, добави той.

Броят на украинските бежанци, които сега се намират на територията на Полша, е към 1,3 милиона души, съобщи Гродецки, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР