Полша проявява интерес да произвежда българско кисело мляко. Тя е напът

...
Полша проявява интерес да произвежда българско кисело мляко.
Тя е напът
Коментари Харесай

Полша също ще произвежда българско кисело мляко

Полша демонстрира интерес да създава българско кисело мляко.

Тя е напът да се трансформира в следващата страна, която ще заплаща лицензионни такси на България за правото да създава обичайния артикул. Това стана ясно на среща сред изпълнителния шеф на " Ел Би Булгарикум " Владимир Русев и Дариуш Саписнки, ръководител на Управителния съвет на " Млековита " - най-голямата полска млекопреработвателна компания, както и най-голямата частна компания в хранително-вкусовата индустрия на страната.

От 50 години милиони японци стартират деня си с българско кисело мляко, а от тази година  изтъкна Русев. По негови думи през последните месеци внезапно се усилва и пазарният дял на държавната млекопреработвателна компания у нас, като продуктите им към този момент се оферират в над 100 магазина. Той изрази удовлетворение, че Полша е напът да се трансформира в следващия ни стратегически сътрудник.

" Елби Булгарикум " влиза да продава в една верига

Около 10 000 влизания дневно има в държавния уебсайт за цените, уточни министърът на стопанската система

Компанията " Млековита " има интерес за сключване на лицензионно съглашение за произвеждане на кисело мляко в личните си фабрики, ползвайки българските бактерии " lactobacillus bulgaricus " и " streptococcus thermophilus " .

Експерти от научноизследователските звена на двете компании разискаха качествените характерности на закваските и крайния артикул, както и някои софтуерни елементи на индустриалния развой. Предстои завършване на детайлите по бъдещо съглашение, като до месец полската страна ще бъде поканена да посети България за неговото публично сключване.

" Млековита " е преди всичко измежду млечните групи в Централна и Източна с към 1,5 милиарда евро годишен оборот. Дружеството преработва 8 млн. литра мляко всеки ден, доставяно от 15 000 животновъди в 22 лични завода, в които работят 5 000 чиновници. Компанията разполага с 34 логистични центрове, като единият от тях съставлява най-големият в Полша. До момента са построени 147 фирмени магазини, а 35% създадените артикули се изнасят за общо 167 страни от Европа, Азия, Африка, Австралия и Северна и Южна Америка. Всеки месец " Млековита " доставя на вътрешния и външния пазар 60 милиона литра мляко, 8000 тона сирене, 6 000 тона масло и 10 000 тона изсъхнало мляко.
 Българските млечни артикули завладяват пазара в Монголия
Българските млечни артикули завладяват пазара в Монголия

Ел Би Булгарикум подписа контракт с монголска компания за произвеждане на кисело мляко
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР