Полша провежда местни избори в неделя, съобщава Ройтерс. Това ще бъде

...
Полша провежда местни избори в неделя, съобщава Ройтерс.
Това ще бъде
Коментари Харесай

Местните избори в Полша - тест за проевропейските управляващи

Полша организира локални избори в неделя, оповестява " Ройтерс ".

Това ще бъде първото тестване за проевропейското съдружно държавно управление на премиера Доналд Туск , откогато постави завършек на съвсем десетилетие националистическо ръководство в края на предходната година.

Трите партии, които образуват обединението, вземат участие във вота с обособени листи и анализаторите споделят, че  позициите им по национални проблеми като правата на абортите ще имат последствия за салдото на силите в държавното управление.

Проучванията демонстрират напрегната конкуренция сред " Гражданската коалиция " (KO) на Туск и националистическата опозиционна партия Право и правдивост (PiS) за първото място. PiS завоюва първото място на парламентарните избори през октомври, само че загуби парламентарното си болшинство. Анализаторите споделят, че а ко KO излезе на върха този път, това ще циментира позицията на партията като преобладаваща мощ както в страната, по този начин и в държавното управление.

 Полските политици в спор за незабавната контрацепция
Полските политици в спор за незабавната контрацепция

Президентът постанова несъгласие на хапчето без рецепта, държавното управление го упреква в тъпчене на права

Туск пристигна на власт след национални избори , да ускори правата на дамите и малцинствата и да възвърне връзките със западните съдружници на Полша, които бяха обтегнати при предходното държавно управление.

Брюксел следи от близко по какъв начин се оправя обединението на Туск, до момента в който се приготвя за изборите за Европейски парламент през юни. Проучванията на публичното мнение в цяла Европа демонстрират, че десницата ще се показа добре.

Правителството на Европейския съюз (ЕС), които бяха замразени заради опасения за върховенството на закона, и също по този начин стартира огромни промени на съдилищата и държавните медии.  на някои от своите промени, изключително и рецензии за несъблюдение на голям брой обещания, дадени преди изборите.

Туск сподели, че е ясно какъв е залогът в неделя.

" Местните избори ще бъдат тъкмо толкоз значими, колкото тези на 15 октомври ", сподели той на протест в южния град Краков. Ако не спечелим тези избори, наклонността може да се обърне. "

 Европа навлиза в предвоенна епоха, предизвестява Доналд Туск
Европа навлиза в предвоенна епоха, предизвестява Доналд Туск

Ако Украйна бъде победена от Русия, никой в ​​Европа няма да може да се усеща в сигурност

Вторият тур на кметските избори ще се организира на 21 април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР