Полша прие предложението на Германия за разполагане на допълнителни батареи

...
Полша прие предложението на Германия за разполагане на допълнителни батареи
Коментари Харесай

Полша разполага допълнителни сили на границата с Украйна

Полша одобри предлагането на Германия за разполагане на спомагателни батареи за противоракетна и противовъздушна защита " Пейтриът " в страната.

Варшава възнамерява да ги разположи на границата с Украйна. Германия предложи на Полша изтребители " Юрофайтър " и системи " Пейтриът " за отбрана на небето след рухването на украинска ракета на полска територия.

В Украйна екип на Международната организация по атомна сила счита да оцени вредите след последните обстрели на Запорожката АЕЦ. Според шефа на " Росатом " има риск от нуклеарен случай.

Русия и Украйна още веднъж взаимно се упрекват за обстрелите на Запорожката АЕЦ, която е под съветски надзор от месец март.

Повредената инфраструктура включва постройка за предпазване на радиоактивни боклуци. Според съветската страна огледът на централата не е безвреден.

Директорът на " Росатом " Алексей Лихачов счита, че централата е под риск от нуклеарен случай. Според украинския президент Зеленски светът се нуждае от обезпечена отбрана от съветски бойкот на нуклеарни обекти.

Наскоро освободеният от съветска окупация Херсон постепенно стъпва на крайници. Градът получава помощи от други елементи на Украйна. Местните поданици се редят на опашки за храна, вода и облекла.

Украинската прокуратура заяви, че са открити " места за мъчения " в четири здания в града, употребявани от съветските сили. Разследва се възможна връзка сред стаите за изтезания и противозаконните арестувания на хора.

Боевете в Украйна не стихват.

" Най-ожесточените борби още веднъж са в Донецка област. Въпреки че офанзивите понижиха поради утежняването на времето броят на съветските обстрели е извънредно висок. На юг удържаме защитата и унищожаваме капацитета на окупаторите ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Кремъл не възнамерява нова готовност, разгласи представителят Песков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР