Полша предвижда в бъдеще страната да получава от 20 до

...
Полша предвижда в бъдеще страната да получава от 20 до
Коментари Харесай

Полша планира до 25 процента от необходимата електроенергия да идва от АЕЦ към 2043 г.

Полша планува в бъдеще страната да получава от 20 до 25 % от нужното й електричество от нуклеарната енергетика. Това ще бъде заложенов пПлановете за строителството на първата АЕЦ, съобщи през днешния ден в ефира на полското публично радио представителят на държавното управление по стратегическата енергийна инфраструктура Пьотър Наимски, представен от Българска телеграфна агенция.

Към 2043 година предвиждаме да построим шест реактора и ще имаме 20-25 % произвеждане на електричество от нуклеарната енергетика, добави Наимски.
В момента Варшава води договаряния с разнообразни евентуални вложители и предлага присъединяване в сдружението до 49 на 100, добави той.

Преди време полското държавно управление съобщи, че възнамерява през идващите 20 години да построи в страната шест нуклеарни енергоблока. Властите желаят за стартират самото строителство през 2026 година, а през 2033-а чакат да пускат мощности от 1-1,5 гигавата на всеки две-три години. Това ще обезпечи на страната мощности с 6 до 9 гигавата с нулеви излъчвания, посочи ТАСС.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР