Полша получи неотдавна близо 800 000 ваксини срещу новия вариант

...
Полша получи неотдавна близо 800 000 ваксини срещу новия вариант
Коментари Харесай

 Полша внася 800 000 ваксини срещу ковид

Полша получи наскоро близо 800 000 ваксини против новия вид на коронавирус, сподели представител на министерството на опазването на здравето на Полша, представен от полската новинарска организация ПАП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32908
Новата министърка на опазването на здравето на Полша Изабела Лешчина от встъпването си в служба прави всичко допустимо да внесе оптимален брой ваксини против коронавирус, сподели през вчерашния ден на конференция представителят на министерството Дамиан Кураш.

„ Към днешна дата съвсем 800 000 ваксини „ Нуваксовид “ (Nuvaxovid) са доставени в Полша “, сподели той, като „ повече от 360 000 души са към този момент имунизирани “.

„ Благодарение на напъните на министърката 200 000 спомагателни бройки ваксини са към този момент разполагаем на жителите “, добави той.

„ Свободните ни часове за имунизация против коронавирус са 80 000, тъй че записването не би трябвало да е проблем “, сподели Кураш, като добави, че към този момент 20 000 души са се записали.

През последните месеци броят на инфектираните с коронавирус нараства още веднъж и новата ваксина „ Нуваксовид “ е създадена за битка с най-новия подвариант на ковид, наименуван XBB.1.5. (Екс Би Би. 1.5).

Кураш разясни, че имунизациите могат да бъдат осъществени както в центрове за първична здравна помощ, по този начин и в аптеки. Страната разполага с съвсем 2500 обекта, в това число 400 аптеки, които дават услугата.

Всички жители над 12-годишна възраст могат да бъдат имунизирани при изискване, че са получили последната коронавирус ваксина преди най-малко 6 месеца или в никакъв случай не са били имунизирани против ковид.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР