Полша подписа с Украйна договор за продажбата на самоходни артилерийски

...
Полша подписа с Украйна договор за продажбата на самоходни артилерийски
Коментари Харесай

Полша и Украйна подписаха договор за доставка на САУ Krab на стойност $650 млн.

Полша подписа с Украйна контракт за продажбата на самоходни артилерийски установки (САУ) Krab на стойност 2,7 милиарда злоти, или $650 млн. Това обявиха на взаимна конференция в мега комбината " Сталова Вола " полският министър председател Матеуш Моравецки, вицепремиерът и министър на държавните активи Яцек Сасин и министъра на националната защита Мариуш Блашчак, заяви Укринформ.

" Подписваме един от най-големите, в случай че не и най-големия за последните 30 години контракт за експорт на отбранителни оръжия ", съобщи Моравецки. Той добави, че това оръжие ще играе доста значима роля на бойното поле в Украйна. Моравецки разкри, че финансирането на тази покупка от Украна идва отчасти от Европейски Съюз, а другата част Киев заплаща от личния си бюджет.

" Jова е рекорден контракт за полския защитителен индустриален комплекс (ОПК), цената му доближава 2,7 милиарда злоти ", добави добави вицепремиерът Сасин.

Министър Блашчак означи, че във войната на Русия против Украйна основна роля играе артилерията. Поради това Полша счита да подчертава върху развиването на артилерията - както стволна, по този начин и ракетна.

Както стана ясно неотдавна, Полша ще продаде на Украйна три дивизиона 155-милиметрови самоходни артилерийски установки Krab. САУ ще се създават в завода Huta Stalowa Wola, който е част от Полската оръжейна група. В момента индустриалните благоприятни условия на HSW са в границите на 20-30 САУ годишно.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР