Полша победи Черна гора с 4:2 у дома и си

...
Полша победи Черна гора с 4:2 у дома и си
Коментари Харесай

Полша се класира на световното първенство след 12-годишна пауза

Полша победи Черна гора с 4:2 вкъщи и си обезпечи първото място в група Е, което дава право и на непосредствено класиране на Мондиала в Русия следващата година. Роберт Левандовски и компания дадоха отговор на упованията и реализираха мечтаното класиране на шампионата на планетата, което е първо за страната от 2006 година насам.

Кжищов Мачински и Камил Гросицки дадоха ранен задатък на поляците в 6-ата и 16-ата минута, което значително успокои домакините. До края на първата част Полша беше по-активния тим, само че пропусна някои преференциални положения.

След почивката футболистите на Адам Навалка понижиха оборотите и започнаха да играят разконцентрирано, което докара до равнене в границите на шест минути. Първо Мугоса се разписа в 78-ата минтуа, а след това Томашевич изравни в 83-ата.

Това очевидно ядоса полския тим и той на собствен ред отговори с два доста бързи гола. Първо рекордьорът Левандовски се разписа и означи своя 16-и гол в квалифиакциите за Русия 2018, а в 87-ата Филип Стойкович си означи автогол.

#WCQ | Group E (EUROPE)
FINAL STANDINGS
1⃣
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР