Полша планира да увеличи над два пъти числеността на армията

...
Полша планира да увеличи над два пъти числеността на армията
Коментари Харесай

Полша променя радикално военната си доктрина заради агресивността на Русия

Полша възнамерява да усили над два пъти числеността на армията си и да модернизира въоръженията ѝ поради повишената опасност от Русия и потреблението на мигрантите като хибридно оръжие от страна на Беларус, заяви Дойче веле.

Вицепремиерът на страната Ярослав Качински, който е и водач на ръководещата партия " Право и правдивост ", показа законопроект за " отбрана на отечеството ", който по думите му цели коренно подсилване на въоръжените сили на страната. Той съобщи, че съществените промени в отбранителната теория на страната са подбудени от утежняването на обстановката в света.

Той подчертава върху " имперските упоритости на Русия " и " хибридната война ", която Беларус води против Полша и други страни от Европейски Съюз посредством ориентиране на потоци от бежанци.

" Ако желаеме да избегнем най-лошото, т.е, войната, би трябвало да действаме по остарялото предписание: " Ако искаш мир, готви се за война ", означи Качински.

Законопроектът планува числеността на полските въоръжени сили, която в този момент е 110 хиляди бойци, да нарасне до 250 хиляди професионални военни и 50 хиляди бойци в силите за териториална защита. Същевременно не се възнамерява връщане към наложителната военна работа.

Качински съобщи също, че страната ще закупи американска военна техника, без да се отхвърля от оръжията, създавани в Европа.

По-рано беше обявено, че Варшава възнамерява доста да усили военните си разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР