Полша планира да похарчи над 1.6 млрд. злоти (404 милиона

...
Полша планира да похарчи над 1.6 млрд. злоти (404 милиона
Коментари Харесай

Полша се огражда от Беларус, Германия върна граничните проверки заради мигрантите

Полша възнамерява да похарчи над 1.6 милиарда злоти (404 милиона долара) за създаване на стена от бодлива тел по границата си с Беларус в опит да спре потока от мигранти, които се пробват да преминат на европейска територия.

Варшава вкара изключително състояние в граничните воеводства през септември и изпрати бойци да оказват помощ за охраняване на границата, където стотици мигранти от Близкия изток и Африка се пробват от Беларус да влязат на нейна територия. Полският парламент ще реши по-късно през днешния ден дали да отпусне финансирането.

Поставянето на бодлива тел по границата стартира през август, като новата стена ще включва система от датчици за придвижване и камери.

Полша, както и Литва и Латвия оповестяват за внезапно увеличение на мигрантите, влизащи нелегално от Беларус, което съгласно Варшава и Брюксел е форма на хибридна война, предопределена да окаже напън върху Европейски Съюз поради глобите против режима на президента Александър Лукашенко.

За първите девет месеца на годината са предотвратени 9287 опита за прекосяване в Полша от Беларус, като 8000 са осъществени единствено през последните два месеца.

Германия върна граничния надзор с Полша

Междувременно, немската полиция заяви за увеличение на броя на мигрантите, които нелегално влизат в страната през Беларус и Полша, оповестява Ройтерс. 4300 пресичания са открити по маршрута през август при единствено 26, регистрирани от януари до юли.

" Понастоящем няма признаци за облекчение на обстановката на германско-полската граница ", споделиха от полицията и прибавиха, че са засилили претърсванията по вътрешната граница и са въвели още веднъж краткотраен граничен надзор.

Говорител на немското вътрешно министерство съобщи, че се обмислят спомагателни ограничения за прекъсване на незаконната миграция.

Преди седмица 12 европейски страни, измежду които България и Полша,. Сред тях са финансиране посредством европейския бюджет на построяването на стена по външните граници на Съюза. В момента Брюксел не възразява против създаване на допълните уреди по границите, само че счита, че те би трябвало да са за национална сметка.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР