Полша планира да отвори временно болница на националния стадион във

...
Полша планира да отвори временно болница на националния стадион във
Коментари Харесай

Полша отваря болница на националния стадион във Варшава

Полша възнамерява да отвори краткотрайно болница на националния стадион във Варшава на фона на увеличаващите се случаи на ковид и претоварването на здравната система, разгласи държавното управление, представено от " Ройтерс ".

Централноевропейската страна записва рекордно нарастване на инфектираните и умрелите през последните седмици, като лекарите предизвестяват за дефицит на личен състав, болнични кревати и консумативи.

В събота министър председателят подреди да се приготви първата полева болница , която ще бъде на националния стадион, разгласи Михал Дворчик, шеф на кабинета на премиера. Дворчик, виновен за плана, заяви новината пред радио Zet.

Болницата ще е в конферентните зали на стадиона и в нея ще има 500 кревати за пациенти с ковид, само че с вид за още 1000 кревати. Първите кревати ще са налични от тази седмица.

Дворчик сподели, че други райони също работят върху отварянето на полеви лечебни заведения.

Той увери, че държавното управление не възнамерява да затваря гробищата и да пречи на хората да пътуват в страната към 1 ноември, когато е денят на Вси светии.

Миналата седмица държавното управление прикани жителите да си останат по домовете и подреди фитнесите и басейните да затворят, заведенията за хранене да лимитират часовете, а образователните заведения да преминат към отдалечена форма на ръководство.

Властите оповестиха, че се пробват да предотвратят цялостна обсада, само че специалисти считат, че това може би е неизбежно, в случай че обстановката стане сериозна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР