Полша отчете днес близо 800 смъртни случая, свързани с COVID-19

...
Полша отчете днес близо 800 смъртни случая, свързани с COVID-19
Коментари Харесай

ШОК В ПОЛША: COVID-19 уби 800 души за последните 24 часа

Полша регистрира през днешния ден близо 800 смъртни случая, свързани с COVID-19 - най-вече от началото на четвъртата коронавирусна вълна в страната, предава Ройтерс, като се базира на заместник-министъра на опазването на здравето Валдемар Краска.

Според него Полша записва в този момент пик на умрелите. Той обаче направи ангажимента, че огромният брой смъртни случаи може да се дължи на забавено съобщаване на данни поради коледните празници.

Над три четвърти от 794-те умряли не са били имунизирани против коронавирус, обърна внимание Краска.

Полският заместник-здравен министър заяви през днешния ден за 15 571 нови инфектирани - с 13 % по-малко спрямо преди една седмица.
Новите случаи на ковид в Полша са на високо ниво, макар че Омикрон към момента не се е популяризирал всеобщо в страната. По данни от през вчерашния ден има единствено 25 доказани случая на новия, както наподобява, мощно инфектиран коронавирусен вид.

В редица западноевропейски страни Омикрон към този момент е преобладаващият вид и новозаразените са на рекордни нива от началото на пандемията.
В Полша, с население от 38 милиона души, са доказани общо над 4,064 милиона случая на ковид. Около 95 хиляди от инфектираните са умряли.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР