Полша от днес започна да прилага забраната на Европейския съюз

...
Полша от днес започна да прилага забраната на Европейския съюз
Коментари Харесай

В Полша влезе в сила забраната за влизане на руски леки автомобили

Полша от през днешния ден стартира да ползва възбраната на Европейския съюз за влизане в страната на всички регистрирани в Русия леки коли - последната от поредицата наказания против Русия като наказване за войната ѝ против Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Съгласно решението на Европейски Съюз моторните транспортни средства, регистрирани в Руската федерация, към този момент нямат право да влизат на територията на 27-членния блок.

" Автомобил, регистриран в Русия, няма право да влиза в Полша ", съобщи полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински през вчерашния ден, обявявайки възбраната, която влезе в действие часове по-късно в среднощ.

" Това е още един детайл от глобите, наложени на Русия и нейните жители по отношение на бруталната война в Украйна, заради обстоятелството, че съветската страна през днешния ден съставлява опасност за интернационалната сигурност ", сподели Камински.

Този ход идва единствено няколко дни, откакто околните балтийски страни Литва, Латвия и Естония не разрешиха на колите с съветски регистрационни номера да влизат на тяхна територия - взаимен ход в сходство с неотдавнашното пояснение на глобите на Европейски Съюз против Москва.

Полша и балтийските страни са измежду най-яростните европейски критици на Русия и президента Владимир Путин, показва АП.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР