Полша обяви днес, че е установила теч в полския участък

...
Полша обяви днес, че е установила теч в полския участък
Коментари Харесай

Има теч в полския участък на петролопровода Дружба

Полша разгласи през днешния ден, че е открила теч в полския сектор на петролопровода " Дружба ", който транспортира нефт от Русия за Европа и съобщи, че повода евентуално е повреда, съобщи Ройтерс. Случилото се обаче може да провокира опасения за сигурността на европейските енергийни доставки.

Установяването на теча по главния маршрут за превозване на нефт до Германия, който операторът на тръбопроводната инфраструктура PERN разгласи, че е разкрил през вчерашния ден вечерта, се случва в миг, в който Европа се сблъсква с тежка енергийна рецесия след съветската инвазия в Украйна и последвалото спиране на доставките, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В тази обстановка можем да приказваме за инцидентна щета ", съобщи по телефона пред Ройтерс Матеуш Бергер, високопоставено лице от Полша, отговарящо за енергийната инфраструктура. Той означи, че няма учредения да се счита, че течът е породен от бойкот. PERN заяви в официално съобщение, че на този стадий точните аргументи за теча не са известни. Той е бил засечен в сектор на тръбата на 70 километра от централния полски град Плоцк.

Говорител на оператора отхвърли да даде спомагателни детайлности. Петролопроводът " Дружба " е един от най-големите в света и доставя съветски газ до множеството централноевропейски страни, в това число Германия, Полша, Беларус, Унгария, Словакия, Чехия и Австрия. Втората линия на оборудването и други детайли от инфраструктурата на PERN работят обикновено, заяви операторът.

" На този стадий всички структури на PERN (техническа поддръжка, оперативна, вътрешна пожарна команда и отбрана на околната среда) подхващат дейности в сходство с логаритмите, които се плануват за сходен жанр обстановки ", заяви операторът. Говорител на чешкия оператор на петролопровода " МЕРО " (MERO) оповести, че не е записал никакви промени в потоците за Чехия. Германската рафинерия " Пе Це Ка Швет " (PCK Schwedt), която доставя 90 на 100 от горивото за Берлин, икономическото министерство и регулатора на федералната мрежа не бяха открити за коментар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР