Полша обвини днес Беларус, че превозва с камиони мигранти обратно

...
Полша обвини днес Беларус, че превозва с камиони мигранти обратно
Коментари Харесай

Полша: Беларус превозва мигранти обратно към границата въпреки разчистването на лагерите

Полша упрекна през днешния ден Беларус, че транспортира с камиони мигранти назад към границата сред двете страни и ги кара да вършат опити за противозаконното й секване. Това става броени часове откакто беларуските управляващи разчистиха лагери по границата, предава

Заявлението на Полша допуска, че очевидната смяна в тактиката на Беларус тази седмица не е довела до споразумяване на рецесията по границата, прераснала в съществено опълчване сред Изтока и Запада.

Говорителка на полската гранична защита сподели, че още нощес беларуските управляващи са превозвали с камиони стотици мигранти назад към границата и са ги карали да се пробват да я пресичат по мрачно.

" В началото са били 100 индивида, само че след това беларуската страна е докарала с камиони още хора. По-късно са били 500 души ", съобщи Анна Михалска на конференция.

По думите й по-малко хора пресичат границата, само че някои огромни групи могат да са много нападателни.

Когато мигрантите са се пробвали да прекосят границата, беларуските войски са заслепили полските граничари с лазери, сподели тя и добави, че някои мигранти са хвърляли клони, при което са били ранени четирима граничари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР