Полша няма да позволи внос на зърно от Украйна след

...
Полша няма да позволи внос на зърно от Украйна след
Коментари Харесай

Полша няма да внася украинско зърно и след 15 септември

Полша няма да разреши импорт на зърно от Украйна след 15 септември , защото ползата на полските фермери е по-голям за държавното управление от всички правила на Европейския съюз (ЕС) в това отношение.

" Знаем какво може да се случи, в случай че зърното от Украйна стигне до Полша след 15 септември. Особено, откакто цената на зърното сега е ниска и складовете към този момент са цялостни. Знаем, че това е в наш интерес и ще го защитим. Ето за какво отивам в Испания с това обръщение към срещата на върха на министрите на земеделието ", сподели Роберт Телус, министър на земеделието и развиването на селските региони на Полша в речта си на Националната селскостопанска галерия.

Телуш осведоми, че   ще посети Испания, където той и представители на други страни на първа линия - България, Унгария, Словакия и Румъния - ще убедят Европейския съюз да удължи до края възбраната за импорт на зърно от Украйна в Европейски Съюз от 2023 година след 15 септември.

" Когато стартира войната в Украйна, полското общество, в това число фермерите, станаха спасители на украинската идея. Полското общество се трансформира в избавител. Днес в Брюксел заявяваме на всеослушание: мъртвият избавител е неприятен избавител. Няма да позволим полският фермер да загуби заради случайни решения на чиновници от Брюксел ", сподели заместник-министърът на земеделието Кшищоф Чезора.

Според Януш Ковалски, държавен секретар на полското министерство на земеделието, полското държавно управление е подкрепило полските фермери в размер на 3,18 милиарда евро, до момента в който сумата на финансовата поддръжка от Европейската комисия е единствено 63,61 милиона евро.

Варшава неведнъж е заявявала, че ще наложи едностранна възбрана, в случай че рестриктивните мерки на Европейски Съюз не бъдат удължени , и се надява да откри съдружници по този въпрос.
 България и 4 страни от Европейски Съюз желаят продължение на ембаргото за импорт на украинското зърно
България и 4 страни от Европейски Съюз желаят продължение на ембаргото за импорт на украинското зърно

Забраната би трябвало да падне на 15 септември

В същото време Украйна е твърда в настояванията си Европейски Съюз да отстрани едностранните ограничавания върху украинския експорт и счита, че Брюксел би трябвало да реализира съглашение с Полша.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР