Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от

...
Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от
Коментари Харесай

Полша иска компенсации за членството в ЕС: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, тъй като не е експлоатирала тези страни и би трябвало да се грижи за своята сигурност. Това разгласи водачът на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински, представен от ТАСС. " Ние не сме експлоатирали страни, от които в този момент идват бежанци в Европа. Не сме употребявали тяхната работна мощ и не сме ги канили в Европа. Имаме цялостното морално право да кажем " не ", съобщи Качински на 5-ия конгрес на партията.

Той добави, че въпросът опирал освен до тероризъм, а и до елементарна сигурност.

" Няма никакви аргументи, заради които коренно да снижаваме стандарта на качество на нашия живот ", сподели още Качински. Той добави, че миграцията влече след себе си и стопански сложности.

Лидерът на " Право и правдивост " разгласи още, че Полша има моралното право да желае обезщетения за загубите по време на Втората международна война и за икономическите последствия от влизането в Евросъюза.

" Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм ", уточни той.

Качински добави и, че към този момент 12 години след влизането си в Европейски Съюз Полша е отворила своя пазар, а " отплатата за това е незадоволителна и е пристигнала със забавяне ".

Той загатна и за евтината полска работна ръка, която обслужва стопанските системи в Европейски Съюз.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР