Полша не доставя повече оръжия на Украйна, защото се фокусира

...
Полша не доставя повече оръжия на Украйна, защото се фокусира
Коментари Харесай

Моравецки: Не доставяме повече оръжия на Украйна, фокусираме се върху собственото си въоръжаване

Полша не доставя повече оръжия на Украйна, тъй като се концентрира върху личното си въоръжаване, съобщи полският министър председател Матеуш Моравецки, съобщи Франс прес. Това изказване бе направено няколко часа откакто Варшава извика незабавно украинския дипломат в Полша, с цел да стачкува против думите на президента на Украйна Володимир Зеленски, изречени пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

" Ние не прехвърляме повече никакви оръжия на Украйна, тъй като ние самите се въоръжаваме с по-модерни оръжия ", съобщи Моравецки пред полската частна телевизия " Полсат " по отношение на военната и филантропичната поддръжка на Полша за Украйна макар спора за украинското зърно.

Полският министър председател не посочи по кое време Полша, един от най-големите снабдители на оръжие за Украйна,  е спряла да й доставя оръжия, нито дали това има връзка с спора по отношение на зърното.
" Ние се концентрираме върху бързото модернизиране и въоръжаване на полската войска, с цел да стане тя една от най-могъщите сухопътни армии в Европа и то в най-кратки периоди ", изясни той.

Моравецки също по този начин разясни, че военният хъб, ситуиран в град Жешов, в югоизточната част на страната, през който минава западна техника за Украйна, действа обикновено.

Във вторник украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред Общото заседание на Организация на обединените нации, че някои страни се преструват, че са солидарни с Украйна, подкрепяйки косвено Русия. Полският заместител министър на външните работи реагира на тези изявления с думите, че това е една подправена теза по отношение на Полша и тя е изключително неоправдана поради това, че Полша поддържа Украйна от първите дни на войната.

Напреженията сред Полша и Украйна, провокирани от зърнения спор по отношение на наложената възбраната от Варшава върху вноса на украинско зърно, с цел да отбрани ползите на полските производители, се ускориха в последните дни.

Украйна разгласи, че сезира Световната комерсиална организация. А полският министър председател предизвести през вчерашния ден, че ще разшири неразрешените за импорт украински артикули, в случай че Киев ескалира спора по отношение на полското ембарго върху зърнените култури. Украйна реагира бързо на това предизвестие и прикани Полша да остави настрана страстите и да схване градивен метод в този спор по отношение на украинския експорт на зърнени култури.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР