Полша не бива да се поддава на пътуващия театър на

...
Полша не бива да се поддава на пътуващия театър на
Коментари Харесай

Полша да не се поддава на "пътуващия театър" на гей прайдовете, настоя Качински

Полша не трябва да се поддава на " пътуващия спектакъл " на гей прайдовете, съобщи през вчерашния ден водачът на ръководещата в Полша консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински в миг, когато католическа Полша се готви за парламентарните избори на 13 октомври, заяви " Ройтерс ".

За ПиС правата на ЛГБТ общността са съществена тематика на предизборната акция и хората с друга полова ориентировка са представяни като носители на рискова западна концепция, която подкопава обичайните католически полезности.

" Тази атака, този пътуващ спектакъл, който се играе в разнообразни градове, с цел да се предизвика, а след това да се плаче... ние сме засегнатитите от това, то би трябвало да бъде разобличено и отхвърлено ", сподели водачът на ПиС на предизборно събитие в град Сталова Воля, наречено " фамилен пикник ". За да се контролират тези неща, би трябвало да се ползва законът, сподели Качински, без да посочи какво има поради.

Той съобщи, че е признателен на полския свещеник Марек Йендрашевски, който този месец сподели, имайки поради комунистическите управници, че Полша преди е била нападната от " алената болест ", а в този момент е нападната от " болест в цветовете на дъгата " на гей деятелите.

Единствено " Право и правдивост " може да отбрани Католическата черква и заканите за обичайното семейство, които идват от Запада. Трябва да живеем в независимост, само че не и да поносим всичко, което се случва на запад от нашите граници, където свободата се унищожава, добави Качински.

Според политически анализатори рецензиите на ПиС към правата на ЛГБТ общността може би са тактика за печелене на поддръжка на изборите от консервативните гласоподаватели в селските региони. Управляващата партия води в социологическите изследвания и се чака да завоюва още един четиригодишен мандат.

На проявата в Сталова Воля приказва и министър председателят Матеуш Моравецки, който съобщи, че ръководещите в никакъв случай няма да се съгласят да се наскърбяват поляци и " полската религия ", заяви телевизия ТBH24. Той изрази убеденост, че след 10 или двайсет години виталното ниво в Полша ще е по-високо от това на Запад, заяви ПАП.

Критици споделят, че ПиС с изказванията си подклажда принуждение против гей общността. През юли гей церемониал в североизточния полски град Бялисток бе засенчен от принуждение, когато контрадемонстранти нападнаха участниците в него. Подобна демонстрация в град Плоцк мина при засилена полицейска защита на участниците в шествието. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР