Полша налага санкции спрямо Русия заради инвазията в Украйна. Санкциите

...
Полша налага санкции спрямо Русия заради инвазията в Украйна. Санкциите
Коментари Харесай

Полша санкционира Газпром, Новатек, Касперски

Полша постанова наказания по отношение на Русия поради нашествието в Украйна. Санкциите са спомагателни на пакетите, които бяха наложи в пет стъпки от страна на Европейския съюз.

Списъкът включва 35 съветски и беларуски компании, в това число " Газпром " и " Новатек ", както и наказания върху 15 персона от Русия и Беларус.

Списъкът със глобите е оповестен на уеб страницата на полското министерство на вътрешните работи.

Сред руснаците в листата със наказания са ръководителят на " Роснефт " Игор Сечин, създателят на " Алфа банк " Михаил Фридман, основателката на Wildberries Татяна Бакалчук, създателят на " Касперски " Евгений Касперски и олигархът Олег Дерипаска.

Списъкът е в допълнение към листата със наказания на Европейски Съюз, изясни полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински, като прецизира, че включва съветски организации и олигарси с действителни ползи в страната.

Камински изяснява, че финансовите и имуществените активи на глобените сдружения ще бъдат замразени, а активността им ще бъде неразрешена. На лицата, включени в листата със наказания, ще бъде неразрешено да влизат в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР