Полша може отново да въведе карантинни мерки за хора, завръщащи

...
Полша може отново да въведе карантинни мерки за хора, завръщащи
Коментари Харесай

Полша обмисля въвеждането на карантина за завръщащите се от чужбина граждани

Полша може още веднъж да вкара карантинни ограничения за хора, завръщащи се от някои страни, разгласи държавният представител Пьотр Мюлер, откакто данните през последните дни демонстрират нарастване на заразяванията с ковид, съобщи Ройтерс. 

" Обмисляме въвеждане на карантина за съответни страни от Европейския съюз и отвън Европейски Съюз ", сподели Мюлер. Той уточни Испания и Франция като страни, будещи паника по отношение на ковид, и съобщи, че държавното управление може да разгласи решението си до дни, в случай че епидемията се изостри в съответна страна.

Полша също регистрира ново нарастване на броя на заразяванията. В събота бяха регистрирани 584 случая - втория максимален брой за един ден от началото на пандемията. Здравното министерство сподели, че нарастването се дължи основно на огнища във въгледобивни мини и че броят на новите случаи може да спадне до към 300 дневно идната седмица. Въпреки това държавното управление се готви за втора вълна на ковид. 

Вчера Полша записва 512 нови случая, с което общият брой на заразяванията стана 44 416. Досега документираните жертви на вируса са 1694.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР