Полша, Латвия, Литва и Естония ще започнат процеса на пълна

...
Полша, Латвия, Литва и Естония ще започнат процеса на пълна
Коментари Харесай

Полша и балтийските страни готвят пълна изолация от Русия

Полша, Латвия, Литва и Естония ще стартират процеса на цялостна изолираност от Русия в идващите 48-72 часа, като по този метод ще затворят сухопътните направления за доставка на артикули до Русия, осведоми УНИАН, като се базира на заместник-министъра на инфраструктурата на Украйна, Мустафа Найем.Тази вест няма публично удостоверение.

" Миналата седмица публично помолихме нашите сътрудници да спрат всевъзможни автомобилни известия с Руската федерация и Република Беларус. Благодаря на всички министри на превоза на тези страни. Отговорът е мигновен. Очакваме крайния резултат ", написа Найем.

Според него, в случай че бъде взето позитивно решение, границите с Руската федерация и Беларус ще бъдат изцяло затворени, което значи, че автомобилните транспорти и всевъзможен превоз ще станат невъзможни.

След съветската инвазия в Украйна, Европейски Съюз затвори небето за съветски самолети, в това число товарни. Въпреки това, стоките към момента могат да се доставят в Русия по суша.

По-специално, доста камиони влизат в Русия от страните от Европейски Съюз, основно от Германия, през полско-белоруската граница. В тази връзка на 12 март деятели отидоха до полско-белоруската граница и проведоха протестна акция, блокирайки прекосяването на камиони, пренасящи артикули за Руската федерация и Беларус. Полските чиновници на реда отблъснаха протестиращите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Козловичи-Кукареки. Протестната акция беше възобновена на 19 март.

Припомняме, че след съветската инавазия в Украйна Европейски Съюз наложи невиждани стопански наказания против Русия, а доста комапанни се изтеглиха от Русия или стопираха да изнасят артикули за там.

Националният железопътен оператор на Финландия спря железопътния превоз сред Хелзинки и Санкт Петербург в Русия на 25 март, с което затвори един от последните направления на публичния превоз към Европейския съюз от Русия, само че пет дни по-късно преразгледа решението си, цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР