Полша, както и Германия и Франция преди нея, обяви в

...
Полша, както и Германия и Франция преди нея, обяви в
Коментари Харесай

Полша отмени олимпийска квалификация по фехтовка заради завръщането на Русия

Полша, както и Германия и Франция преди нея, разгласи в сряда, че анулира съревнование от Световната купа по фехтовка. То бе планувано за април в Познан и на него щяха да се разиграват квоти за Олимпийските игри в Париж през 2024 година. Отказът е реакция на завръщането на съветските спортисти, утвърдено от Международната федерация.

" Не можем да организираме това съревнование, съобразявайки се с наложените правила от федерацията, която ни наложи да приемем съветските спортисти ", сподели пред Агенция Франс Прес вицепрезидентът на Полската федерация по фехтовка Адам Конопка.

" Получихме надменно писмо от федерацията, с което ни оповестяват, че те ще вземат решение кой ще взе участие и при какви условия, като ние би трябвало да организираме всичко, в това число и входните визи ", изясни Конопка.

В неделя Русия към този момент разгласи, че няма да изпрати спортистите си в Познан за надпреварата (между 21-ви и 21-и април) поради " неприемливите условия ". От Полша желаеха от спортистите от Русия и Беларус да подпишат декларация, че не поддържат войната против Украйна и, че нямат връзка с армията и органите за сигурност в страната си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР