Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на

...
Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на
Коментари Харесай

Полша извика руския посланик във връзка с нарушаване на въздушното ѝ пространство

Полша извика съветския дипломат, с цел да стачкува против навлизането на съветска крилата ракета във въздушното ѝ пространство, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Решението за по-нататъшните дейности на Варшава ще зависят от информацията, която посланикът даде ", съобщи полският заместник-външен министър Анджей Шейна. Той сподели пред телевизия " Полсат ", че крилатата ракета е навляза в полското въздушно пространство за 39 секунди и че в случай че нарушаването е траело по-дълго, тя е щяла да бъде прехваната.

По данни на полските управляващи въздушното пространство е било нарушено в 4:23 ч. сутринта локално време от крилата ракета, изстреляна от съветски аероплан с отдалечен обхват и ориентирана към градове в Западна Украйна. Инцидентът е станал в югоизточната част на  Любелското воеводство.

Това не е първият случай на нарушение на въздушното пространство на Европейски Съюз, откогато избухна войната в Украйна. Подобен случай имаше и в края на декември.

Полско село на границата с Украйна бе ударено от ракета през ноември 2022 година. Тогава починаха двама цивилни, а западни публични лица допуснаха, че става дума за украинска противовъздушна ракета.

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР