Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на

...
Полша извика руския посланик, за да протестира срещу навлизането на
Коментари Харесай

Полша извика руския посланик заради нарушаването на въздушното ѝ пространство

Полша извика съветския дипломат, с цел да стачкува против навлизането на съветска крилата ракета във въздушното ѝ пространство, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Решението за по-нататъшните дейности на Варшава ще зависят от информацията, която посланикът даде, съобщи полският заместител външен министър Анджей Шейна. Той сподели пред телевизия " Полсат ", че крилатата ракета е навляза в полското въздушно пространство за 39 секунди и че в случай че нарушаването е траело по-дълго, тя е щяла да бъде прехваната.

По данни на полските управляващи въздушното пространство е било нарушено в 4:23 ч. сутринта локално време от крилата ракета, изстреляна от съветски аероплан с отдалечен обхват и ориентирана към градове в Западна Украйна. Инцидентът е станал в югоизточната част на Любелското воеводство.

Това не е първият случай на нарушение на въздушното пространство на Европейски Съюз, откогато избухна войната в Украйна. Подобен случай имаше и в края на декември.

Полско село на границата с Украйна бе ударено от ракета през ноември 2022 година. Тогава починаха двама цивилни, а западни публични лица допуснаха, че става дума за украинска противовъздушна ракета.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР