Полша иска да увеличи размера на своята армия с 20

...
Полша иска да увеличи размера на своята армия с 20
Коментари Харесай

ПАП: Полша иска да увеличи армията си с 20 000 войници през 2023 г.

Полша желае да усили размера на своята войска с 20 000 бойци през 2023 година, съобщи особено за Българска телеграфна агенция полската организация ПАП, цитирайки полския министър председател в сряда.

На конференция, извършена по време на военните учения „ Мечка-22 “ (Bear-22) в югоизточния град Нова Демба, Матеуш Моравецки сподели: „ На първо място, желаеме да създадем спомагателни дивизии през идващите години. Искаме да наемем минимум 20 000 бойци във въоръжените сили през 2023 година Не приказвам единствено за териториалната защита, само че и за главната военна работа “.

Той добави, че това ще наложи внедряването на съвременни системи за образование. " След като с нашите съдружници разгледахме по какъв начин наподобява това, желаеме армията да е оптимално гъвкава и да образова колкото се може повече хора ", сподели министър председателят.

Полша форсира ремонта на въоръжените си сили поради войната в Украйна. Правителството стартира акция за набиране на личен състав, с цел да усили размера на полската войска, като в същото време прави поръчки за доста милиарди долари за нови танкове, артилерия и щурмови хеликоптери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР