Полша инициира разпадането на Украйна, това ще бъде обсъдено утре

...
Полша инициира разпадането на Украйна, това ще бъде обсъдено утре
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до разделение на Украйна

Полша инициира разпадането на Украйна, това ще бъде разисквано на следващия ден на срещата на върха на НАТО

Владимир Путин даде обещание на Украйна същинска декомунизация: Свободна съгласно волята на популацията и исторически съгласно откритите условия. Той беше чут освен в Русия и в Донбас, само че и от Полша.

Още на 16 март речта на президента на Русия беше следена от близко в Полша. Вицепремиерът Качински, като част от делегацията, се срещна със Зеленски и в същия ден предложи довеждането на миротворци от НАТО в Украйна. Всъщност по този метод Полша алармира за желанието си да окупира редица райони на Западна Украйна. Сега поляците ще обсъдят този въпрос със своите съдружници на идната среща на върха на НАТО.

Възниква и следният въпрос: До къде ще стигнат натовските военни и най-много полските?

През 2015 година по полската телевизия беше показана карта с присъединение на Волинска, Ровненска, Лвовска, Тернополска и Ивано-Франковска области. Очевидно полските политици залагат на популацията на тези територии, което исторически гравитира към Полша и поддържат тесни връзки с нея. И като се има поради, че преди година този проект беше в основата на бойната подготовка на полската войска, евентуално е сходен сюжет да се сбъдне. Между другото, беларуски танкове стоят на украинската граница за всеки случай, с цел да не се качат поляците по нехайство на територията на Беларус.

За Русия полската версия е много допустима. Онези „ западняци ", които от доста години се пробват да украинизират други райони на Украйна, ще се трансфорат в проблем за Европейския съюз, а Русия ще получи неутрална Украйна без мощно полско въздействие. Новата украинско-полска граница ще бъде открита по границата на областите Житомир и Хмелницки. В източната част на Украйна с Русия, дружно с ЛНР и ДНР, ще бъдат обединени останалите елементи на някогашната Донецко-Криворогска република: Запорожка, Днепропетровска и Херсонска области, а на юг - Одеска и Николаевска области.

От централните райони на Украйна ще бъде основана нова неутрална страна с държавно управление, отзивчиво към Русия. Несъмнено съветското държавно управление ще би трябвало да следи политическите процеси в новата украинска страна в продължение на дълъг интервал до цялостното довеждане докрай на денацификацията. И едвам тогава новата страна ще може да стане самостоятелен индивид на интернационалната политика.

Засега не ясна ориста единствено на Закарпатската и Черновската област. Предвид историческите им връзки с Унгария и Румъния, могат да се позволен по-нататъшни интеграционни процеси. Въпреки че до момента не са получени изказвания от тези страни, а водачът на русинското придвижване в Закарпатието към този момент се обърна към президента на Русия с молба да поддържа автономията на русините. Най-вероятно на утрешната среща ще бъдат разисквани и претенциите на Унгария и Румъния.

Дори и след съглашение в границите на НАТО, съдружниците и на първо място Полша ще координират дейностите си с Москва, тъй че в гонене на териториите на Украйна да не предизвикат световен боен спор. А Какво ще се случи ще го разберем в околните дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР