Полша има възможност да приеме още няколко десетки хиляди американски

...
Полша има възможност да приеме още няколко десетки хиляди американски
Коментари Харесай

Посланикът на Полша у нас посочи за какво е благодарен на Путин

Полша има опция да одобри още няколко десетки хиляди американски бойци. Засега в страната са ситуирани 10 500. Това съобщи в ефира на NOVA полският дипломат у нас Мачей Шимански.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3272
,,Дълго канихме, дълго молихме. Накрая руснаците, президентът Путин, помогнаха за това американските бойци да дойдат и да ни укрепят. Всяка от страните, за които Русия счита, че би трябвало да са в зоната на ползите ѝ, би трябвало да е притеснена``, добави той.

Шимански разяснява отхвърли на българските управляващи да не изпратят военна помощ на Украйна, деяние, което Полша предприе.

Смятам, че всяка страна би трябвало да реши какво е допустимо. Общественото мнение в Полша е, че не вършим нещо неприятно - те са в потребност и би трябвало да помогнем, посочи посланика.

Въпреки помощта, която Полша изпраща на Украйна, Шимански уточни, че страната не желае " да повика войната "  към тях.

,,Затова поканихме американските бойци. Джо Байдън в този момент е в Полша, посети своите бойци. Днес чакаме неговото послание. Сигурни сме, че това ще бъде нова крачка към новия международен ред``, добави той.

Полските МиГ-ове за Украйна

Аз не бих споделил, че това беше наше предпочитание. Беше наша подготвеност, като посочихме, че в случай че НАТО одобри такова решение, в случай че Европейски Съюз изиска да се дават на Украйна самолетите - тогава ние имаме опция да го създадем. Засега мисля, че не се приказва за това, акцентира Шимански.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР